Бойко Борисов е готов да раздаде министерски постове на всички партии, които подкрепят замисления от него кабинет на малцинството, съобщава в новия си брой в. "Преса"

"Готов съм да предоставя министерски кресла и на други партии, при положение че те споделят с нас отговорността за дадени политики", казва лидерът на ГЕРБ.

И добавя: "Например, ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор".

Според Борисов "възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП".

"Големите партии правят малки компромиси, малките - големи", казва още лидерът на ГЕРБ. Той лично щял да води преговорите с ръководствата на парламентарнопредставените партии и коалиции. Но нямало да бърза да "се предлага", защото можело да бъде "рекетиран". Борисов казва още, че "споделя част от позициите на Патриотичния фронт".