Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай ще приеме първото голямо Световно клубно първенство през 2021 г., съобщи ФИФА. Надпреварата беше одобрена през март. Тя ще включва 24-те най-силни отбора на планетата - осем от Европа, шест от Южна Америка, по три от Африка, Азия, Северна и Централна Америка и един от Океания.

Точните дати не са официално обявени, знае се само, че турнирът ще е през юни. Не е ясно и как ще бъдат определени представителите на конфедерациите.

"Това ще бъде първото наистина световно първенство на клубно ниво, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино. - Сигурен съм, че ще бъде много оспорвано и всички, които обичат футбола, вече го очакват. Все пак ще участват най-силните отбори."

Решението домакинството да се даде на Китай е взето на заседание на борда на ФИФА в Шанхай, където Инфантино даде брифинг.

През март Европейската клубна асоциация, обединяваща най-големите отбори на Стария континент, възропта срещу решението за въвеждане на турнира. Най-голямото оплакване беше, че не е питана. Имаше и директна заплаха за бойкот. 

Инфантино отново заяви, че не се притеснява от неучастие на европейските грандове.

В момента Световното клубно първенство се провежда с много по-малко тимове - само с шампионите на конфедерациите. Тази и следващата година турнирът ще протече по стария формат през декември - в Катар.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.