Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СТРАСБУРГ

Очакваното отпадане на мониторинга върху България е заради обещанията, поети от Жан-Клод Юнкер.

Това заяви специално за Клуб Z евродепутатката от БСП Елена Йончева. Тя обаче изтъкна, че става дума за нейно лично мнение.

Йончева говори малко преди огласяването на годишния доклад на Еврокомисията за напредъка на България и Румъния. Очаква се Брюксел да препоръча отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП). Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на няколко пъти изтъкна, че се е ангажирал мониторингът да бъде прекратен до края на мандата на неговата Комисия, който изтича на 1 декември.

Тази сутрин двамата са се срещнали в Европарламента в Страсбург. И Юнкер е заявил пред Йончева, че в ранния следобед ще бъде отправена препоръка за падане на мониторинга.

„Споделих с него, че България тепърва трябва да полага много усилия, за да се превърне в правова държава. От една страна, отпадането на мониторинга е добре за България, защото това е едно срамно петно, което тежи в целия интеграционен процес на страната ни. От друга страна, МСП трябваше да доведе до повече справедливост у нас, до повече правов ред. Като че ли не успя да изпълни тази своя роля. И поради това е прекратен – понеже е лишен от съдържание“, смята евродепутатката.

Коментари

Калин

Леле, колко било важно какво казва Йончева, какво казва Христо Иванов защо мониторинга пада ? Те и двамата се къпят в народната любов, затова много е важно какво казват ! Не че няма хора, които да казват друго, но тук се пише какво казват те! Вярна е онази приказка, за този , който "плаща музиката"... Тук музиката е такава ! Който иска да слуша друга музика - има други новини, статии и сайтове ! И други автори !

Калин

Много правилно ни обрисува Константин Иречек : „За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881) Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма помежду им съгласие)”

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.