Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От 1 януари 2020 г. линията на бедност да бъде 363 лева.

Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане на сайта на социалното министерство и на Портала за обществени консултации, съобщава бТВ. Срокът за обсъждане на проекта е до 27 октомври.

При размер на линията на бедност от 363 лв. средномесечно на човек от домакинство, под прага на бедност са 1 663 668 души.

С определянето на линията на бедност от 363 лв. за 2020 г. финансовата подкрепа за хората с трайни увреждания ще бъде актуализирана и ще отговаря на динамично променящата се икономическа среда, се отбелязва в доклад на социалния министър.

Всеки пети българин е живял през 2018 г. под прага на бедността през 2018 г., сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). В тази група най-голям голям процент от хората не успяват да платят месечните си разходи за жилището, лишават се от консумация на месо или риба всеки втори месец, не могат да посрещнат неочаквани финансови разходи. През изминалата година 20,9% от населението живее в материални лишения, се казва в доклада на Националната статистика.

"През 2018 г. линията на бедност общо за страната e 351,11 лв. средномесечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 550,8 хил. лица, или 22,0% от населението на страната. В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се запазва, а относителният дял на бедното население намалява с 1.4 процентни пункта", се казва в доклада.

Ключови думи

Коментари

....

Аз предлагам линията на бедността да е 3,60 лв. И без това тази цифра е просто една формалност и нищо повече, след като няма безусловен базов доход, който да покрива елементарните нужди на всеки индивид. Сиреч продължаваме да си играем на статистика-стъкмистика. докато народът ни ускорено се топи и изчезва.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Обезбългаряването на Отечеството е стара руска имперска мечта.

По този повод Раковски въстава срещу руската злонамерена демографска политика за Балгари и написва "Преселение в Русия, или руската убийствена политика за България" И умря в Букурещ в бедност от кавернозна туберкулоза на белия дроб. Борисов, Президентът, Патриархъта и всички депутати от НС спяха сладки сънища, когато младите и можещите тр ъгнаха но Запад. А прапо, знаете ли какво получават Орбановите пенсионери! дроб.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.