Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин каза, че на този етап не могат да бъдат издадени смъртни актове на 15-те загинали при взрива в с. Горни Лом.

„Това, което говорихме със следствените и разследващи органи и с наблюдаващия прокурор, е, че трябва да бъдат намерени останки. Това, което каза ген. Николов (шефът на ГДПБЗН, б.р.) , че хората буквално са се изпарили, ако наистина е така, минимум 5 години ще продължи съдебната процедура, докато бъдат издадени съдебни решения, че хората са починали и се издадат смъртни актове”, каза Костин пред радио "Фокус"-Видин. 

Засега не се коментира и въпросът за организиране на погребения на загиналите, допълни кметът на общинския център, към който е Горни Лом. Той добави, че по-добрият вариант е да бъдат намерени останки, след което съответното лице да бъде обявено за починало и да се издаде смъртен акт. 

Пред камерите на БТВ пък работничка, оцеляла от завода, каза плачейки, че в момента не могат да отидат и на трудовата борса. Трябва първо да се намери някой от фирмата, който да си върне трудовата документация на хората, които не се знае как ще изкарат зимата.

Ключови думи

Коментари

Къде е държавата?

Държавата , къде е държавата ? При терористичния акт с кулите близнаци , пак нямаше останки , но чакаха ли пет години за смъртни актове или веднага се изплатиха солидни застраховки на семействата на загиналите ?

Лоло

И пак всичко опира до корумпираната съдебна ситема. Отнема се лиценза от държава , но съдът го връща. отново Борисов е прав -ние ги хващаме , те ги пуската! САМО ГЕРБ !

Пичкоманда

Аман от юридически неграмотни мекотели! В какво по-точно е виновна съдебната власт, че законът, писан от законодателната власт, е калпав? Плюс това, държавата, приятелю, е също толкова правнонекомпетентна колкото и ти. Изненадан ли си? Нормално, защото комунистическият манталитет "Държавата е права, дори когато греши" е толкова вкоренен в съзнанието ти, че пишеш такива коментари, без да се замислиш. Фактът, че държавата е направила нещо, не означава автоматично, че е спазила закона.

Съди на Бойко по делата, не по приказките.Имахте всичката власт и време да ги вкарате в затвора, както и да промените законите.

Пейпал

Трябва, обаче нещата да се обърнат на: Те ги пускат - ние ги хващаме.

Калоян

Две години, а не 5 - поне така е според чл.15 от Закон за лицата и семейството. Понеже всякакви неграмотници пишат материали, публикуват се предимно глупости.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.