Гей парадите може да са на Витоша, но не и в центъра на София, а държавата попада в капана на джендърството. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Имам среща с комитета от граждански инициатори, които ще изслушам и те трябва да ме убедят, че има нужда от моето явяване на местните избори за София", каза Сидеров.

На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София, той отговори:

"Възможно е".

Според него, когато позволиш да има гей паради, трети пол и да има родител 1 и 2 и учиш децата, че те могат да си избират пола, след това прилагаш Стратегия за детето, си паднал в капана на джендърството.

"Този капан се подготвя отдавна. Той ще влезе в Народното събрание. Ако няма кой да оказва съпротива, да се бори с това, то ще бъде прието. Основните партии не бяха против, те си мълчаха", допълни още лидерът на "Атака".

Той не пропусна да коментира и гей парадите:

"Дава им все повече място, пространство, шествие правят по центъра. Гледат ги деца, подрастващи. Ако искат да се събират някъде, някъде на Витоша, но в центъра на София това не трябва да става. Тези хора, които искат моята кандидатура са хора, които държат на традиционното семейство и казват, че само аз ще се справя това", заяви Сидеров.

И допълни:

"Повечето българи са против това, смятат го за неподходящо и неотговарящо на нашите национални черти, това се налага. Това не е никак маловажен проблем. Чувствам в колегите ви дали това е най-важният въпрос. Да, най-важният въпрос е такъв. Най-важният въпрос е защо евродепутатът Джамбазки подкрепи Истанбулската конвенция, а тук се прави на мъж пред българските медии. Защо цяла година писа доноси срещу мен. Истанбулската конвенция се определя от общественото мнение, а се одобрява в европарламента. Там любимия на всички студиа Джамбазки я подкрепи тази конвенция. Тук идва и говори други неща. Сега ще го издигат за кмет на София. Не знам кога са изборите за патриарх, сигурно и за там ще го издигнат".