Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чуждестранните студенти ще могат да остават в Обединеното кралство две години след дипломирането си, за да намерят работа според нови предложения, обявени от вътрешното министерство, предаде Би Би Си.

Ходът връща назад решение, взето през 2012 г. от тогавашната вътрешна министърка Тереза Мей, което принуждаваше чуждестранните студенти да напуснат страната четири месеца след като са защитили степен. 

Министър-председателят Борис Джонсън каза, че промяната ще позволи на студентите "да разгърнат своя потенциал" и да започнат кариери в Обединеното кралство.

Но кампанийната група "Майгрейшън уоч" (Migration Watch) я нарече "ретроградна" стъпка.

Промяната се отнася за чуждестранните студенти в Обединеното кралство - 450 000 през миналата година, които започват курсове на преддипломно ниво или над него от идната година.

Те трябва да учат в институция, която има история в поддържането на имиграционни проверки.

Според предложенията няма ограничение за видовете работа, които студентите могат да търсят, нито таван за броя им.

"Ако някой се нуждае от доказателства за нов подход към имиграцията в правителството, днешното съобщение, позволяващо на всички чуждестранни студенти да останат за две години след завършването, е точно това, коментира вътрешнополитическият редактор на Би Би Си Марк Истън. - Там, където Тереза Мей въведе това, което нарече враждебна среда около миграционните правила с амбицията да намали мигрантите до десетки хиляди, Борис Джонсън обеща да се откаже от тази цел и да насърчи "най-умните и най-добрите" да дойдат и да работят в "глобална Британия".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.