Един убит и девет ранени след атака с нож в предградие на френския град Лион - за това съобщи "Ройтерс", позовавайки се на източник от местната полиция. Загиналият е 19-годишен младеж.

Трима от ранените са в тежко състояние, твърдят местни медии, цитирайки градските институции.

Заподрозреният за нападението, който е носел нож, е арестуван. Атаката е извършена край станция на метрото в ранния слдобед.

По-късно френската полиция съобщи, че арестуваният е афганистански гражданин на 33 години, кандидатстващ за убежище в страната. Причината за нападението при метростанция в лионското предградие Вилюрбан остава неясна.

Задържаният мъж предоставил противоречива информация на полицията, но нападението, изглежда, не е свързано с тероризъм, заявиха представители на властите, цитирани от "Асошиейтед прес"

Първоначалната информация бе, че органите на реда издирват и втори нападател, въоръжен с метален шиш за месо. По-късно дойде уточнение, че задържаният мъж е главният заподозрян. Продължава издирването на възможни съучастници.

Засега полицията не е отправила искане националната антитерористична прокуратура да участва в разследването. Служител от местната администрация в Лион каза, че националните сили за сигурност не участват в издирването, в което са се включили десетки местни полицейски служители и хеликоптер.