Тайсън Фюри отправи закана към Кубрат Пулев в типичния си стил в интервю за американската спортна телевизия ESPN, в което разкри, че е отправил оферта към Кобрата за мач на 14 септември. Тя, както изглежда, е била отказана от щаба на българина.

Двамата имат общ промоутър в САЩ - прочутата агенция "Топ ранк", начело на която е Боб Аръм.

Циганския крал ще се бие с неособено популярния швед Ото Валин на 14 септември в Лас Вегас, като преди това е получил няколко отказа от големи имена.

"Предложихме да се бием с Кубрат Пулев, Александър Поветкин, Чарлз Мартин, Тревър Брайън, Джарел Милър... списъкът е дълъг, казва Фюри. - И стигнахме до Ото Валин, който се съгласи. Така стана всичко. Трябва да имам мач, за да съм фокусиран. Това казах и на Боб Аръм, който върши страхотна работа. Не съм изненадан от отказите, тъй като ще им ритам задниците на всички тях. На единия от тук до България - Пулев, на другия до Русия - Поветкин... Във всеки ден от седмицата, а в неделя - два пъти!"

В същото време Кубрат Пулев чака мач с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа - най-вероятно догодина, тъй като двамата ще се срещнат отново на 6 декември. Преди дни IBF, на която Кобрата е официален претендент, обяви, че следващият световен шампион задължително трябва да има защита срещу Пулев.

Федерацията направи изключение за втори сблъсък Руис - Джошуа преди това, след като мексиканецът сензационно детронира британеца на 1 юни с технически нокаут в Ню Йорк. Позицията на IBF обаче не фиксира дата за двубой, тъй като шампионът може да реши да направи друга защита преди това.

В същото време Фюри е пред реванш срещу Дионте Уайлдър, първият двубой между тях беше повече от зрелищен и завърши наравно.

Преди дни българският мениджър на Кобрата - Ивайло Коцев, заяви пред американски медии, че Пулев "ще затвори голямата уста на палячото Фюри".