Бойко Борисов катастрофира с контрола на пътищата в страната. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски.

"Г-н Борисов, пътувайки по измитите, маркирани, добре осветени пътни участъци с министрите на задната седалка, защо не слезе и под тези съоръжения да види какво има под тях. Вече по медиите почнаха да излизат гуми от Аспаруховия мост, боклуци по други места. Нека г-н Борисов да не го прокарват само по нагласени и подредени участъци, а да гледа държавата от всичките ѝ страни.

Работата на министър-председателя е не само да осигурява изграждането на пътищата, защото той не ги прави пътищата, а работата е да контролира функционирането и движението по тези пътища и участъци. В тази си работа г-н Борисов катастрофира", каза Свиленски.

Според него въпреки всички мерки жертвите по пътищата и пътно-транспортните произшествия се увеличават.

"Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август? Вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - "Тракия", която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви Свиленски.

Според него за изгорялата магистрала "Струма" институциите си прехвърлят отговорността, но всички институции се обединяват от едно единствено име - това на Бойко Борисов.