Прокуратурата е съгласна на споразумение с купувача на гласове от евровота Марин Ангелов и делото е внесено за разглеждане в Хасковския районен съд, съобщава "Марица Хасково". Заседанието е насрочено за утре сутринта.

Според държавното обвинение Марин предложил 15 лв. на съседката си Христина Атанасова да пусне бюлетина за ДПС на изборите за Европейски парламент. Той й връчил и мобилен телефон, за да снима в тъмната стаичка в четвърта избирателна секция в гимназия "Атанас Буров".

"Няма такова нещо. Жената не беше гласувала повече от 15 г. и реших да й помогна, като я заведа до секцията. Бях тръгнал за там да гласувам, но се оказа, че личната ми карта е с изтекъл срок. Никакви пари не съм предлагал, безработен съм и нямам средства. Никаква сума не откриха полицаите в мен. Иззеха тефтер с телефонни номера на мои роднини, който е на майка", обясни арестуваният, когато бе задържан.

Ангелов има общо 5 присъди, пише медията. Те са за грабеж, блудство, опит за изнасилване, наркотици и измама.

Въпреки това прокуратурата е избрала да сключи споразумение с "кримигероя", което на него му гарантира лека присъда, а на обвинителите - за статистиката се води, че са издействали осъдителна присъда.