Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През последните два месеца квесторите в Корпоративна търговска банка са назначили на граждански договор без да има нужда от това 23 души със средно месечно възнаграждение от 4740 лева. Това става ясно от поредното писмо до медиите, което са написали отстранените от ръководството на КТБ бивши директори Орлин Русев, Илиан Зафиров, Георги Христов и Александър Пантелеев.

Те настояват за оптимизиране на "неразумно нарасналите разходи за външни услуги и назначаване на нов персонал, при наличен квалифициран персонал на банката". Бившите шефове пишат, че отделно са сключени и договори за правни услуги на значителна стойност (до момента за около 80 хил. лв. плюс допълнително по 90 евро средно на час на адвокат за извършване на правен анализ по кредитните сделки) с три адвокатски кантори, които не са тясно специализирани в областта на кредитната дейност.

Ексшефовете на затворената банка критикуват БНБ и кабинета "Орешарски" заради дискриминация на банката, на която не е оказана ликвидна подкрепа за разлика от предоставените средства на Първа инвестиционна банка, която изпадна в ликвидна криза само седмица след КТБ.

Те настояват БНБ да предприеме спешни мерки за оздравяване на институцията, които включват премахване на ограничения за погасяването на кредитни задължения както от самите кредитополучатели, така и от трети лица, да се разрешат частични операции за теглене по картови сметки, предназначени за изплащане на трудови възнаграждения, социални помощи и пенсии, както и да се осигури лимитиран достъп до банковите сметки на общините, които са в бедствено положение след наводненията.

Ключови думи

Коментари

Деян

Някой допуска ли, че при тези неприлично големи хонорари, новоназначените хрантутници ще отворят банката. Неее! Ще правят всичко възможно да отлагат. Та за всеки допълнителен ден те слагат в бездънните си джобове по 200 лева. А представете си, че закарате колата си в сервиза , там ви кажат, че ще заплатите услугата на основата на часовете, които е работено по нея. Тогава ще видите как смяната на една крушка на фара може да продължи цяла работна смяна. Сега адвокатите ще проточват експертизата с месеци. Те също ще лапат като за световно. А горките вложители ще гледат жално тази вакханлия на алчността и ще преглъщат. За тях пари няма. Те са за мароканските скакалци, за които става дума. "Експертите" на новото време.

Асен

Ми КТБ си е куха отвсякъде ... а тия искат да лапат още. Сигурно вече ползват опияти.

лили

Цацаров, няма ли Наказателен КОДЕКС И ЗАТВОР ДО 10 ГОДИНИ!? Вместо да плати над 50 млн. евро кредит на падежа си, на собствената му компания “Алфа финанс холдинг” 150 ПЪТИ се изказва и пуска материали по -темата. В повечето случаи КТБ е в изречения, в които се говори за “фалит”, “източване”, “злоупотреба” и “прокуратура”.

ф

Кажи, че става въпрос за Прокопиев. Хората може да не знаят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.