Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е в Москва начело на парламентарна делегация в Москва, съобщиха от Народното събрание.

Официалното посещение в руската столица е на 25 и 26 юни 2019 г. В състава ѝ са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

На 25 юни 2019 г. Караянчева и народните представители ще се срещнат с председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко. По-късно те ще разговарят с министъра на външните работи Сергей Лавров.

Програмата на посещението предвижда полагане на венец на гробницата на Незнайния войн в Александровската градина до стената на Кремъл.

На 26 юни 2019 г. председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще направи изказване по време на пленарното заседание на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация. Караянчева е първият председател на българския парламент, който ще направи изказване пред Федералното събрание на Руската федерация.

Една от основните теми на разговорите в руската столица ще бъде енергетиката, съобщава БНТ.

Темата е много важна и ще разкажа какво точно правим по тази тема, промяната на енергийната стратегия, за да може да реализираме разширението на газопреносната структура, втора тръба на "Турски поток" и ще предложа да я наричаме "Балкански поток", защото минава през тези страни. Другата тема ще бъде "Белене", важна тема отново за енергетика и възможността за намиране на инвеститор, който да построи централата, знаете, че е отворена процедурата и в момента се набират офертите. Също ще говорим за икономика, туризъм, селско стопанство, казва Караянчева пред националната телевизия.

В понеделник вечер тя разговаря с българската общност в Москва. В срещатата участваха български студенти в Москва, българи, работещи в големи мултинационални компании и водещи международни банки, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Пред присъстващите председателят на Народното събрание отбеляза, че е щастлива да бъде сред нашите сънародници в руската столица. "След дни ще отбележим 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, а преди няколко месеца в България тържествено беше чествана 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, което е показателно за дълбоките и традиционно добри връзки между България и Русия", посочи тя.

Цвета Караянчева подчерта, че когато става дума за националните интереси българският  парламент се стреми да заема национално отговорни позиции в интерес на държавата и нейните граждани.

"Вие сте нашите посланици в Москва и в Русия, благодарим Ви, че ни представяте достойно както в университетите тук, така и в международните фирми, организации и банки, в които работите", обърна се към българите в Москва председателят на Народното събрание, се посочва в прессъобщението на НС.

"В България не достига квалифицирана работна ръка, затова правителството постави образованието като водещ държавен приоритет", подчерта тя. И призова младите хора да учат, да трупат опит и умения и да се върнат в България, където има нужда от тях и техните знания. 

От съобщението на НС става ясно, че не е минало и без споменаване на магистралите "Струма" и "Хемус", тунела под Шипка и колко важно е да се развива инфраструктурно Северна България.

Коментари

 's picture

Petyo9

Цяла Европа

е изолирала тотално Путин и никой освен нас не му стъпва в Русийката. Лошото е, че будим недоумение у нашите европейски партньори с това си поведение. Първо - това посмешище наречено президент, а сега цяла парламентарна делегация! Какво да си мислят нашите партньори и съюзници с това наше ухажване на един световен агресор и терорист?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

хайде още един новоизлюпен

хайде още един новоизлюпен енергитик. много мозък, мнооо нещо у тоя герб

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.