Стево Пендаровски е "слуга на чужденците, инсталиран, за да унищожи македонския народ“.

Така проруската националистическа партия „Единствена Македония“ реагира на думите на държавния глава, който по-рано заяви, че „е безспорна историческа истина, че Гоце Делчев се е обявявал за българин“, предава скопското електронно издание MakPress.

"Стево Пендаровски се присъедини към марионетното правителство в Скопие в проекта за предаване на македонската история на България с изявлението, че македонският гигант Гоце Делчев е българин“, възмущават се от „Единствена Македония“, цитирани от агенция "Фокус".

За какви безспорни факти, че Делчев бил българин говори Пендаровски, когато апостолът на македонското революционно движение е чистокръвен македонец от Беломорска Македония, който е посветил живота си за свободата и независимостта на Македония и е поискал да бъде погребан в столицата на самостоятелната македонска държава, питат се съседските "патриоти".

"С твърдението си, че Делчев е българин Пендаровски се включва в българската стратегия, че македонците са българи, които Йосип Броз Тито насила е накарал да бъдат македонци“, се добавя в изявлението.

Накрая от "Единствена Македония" заключват, че „целият свят знае, че е безспорен исторически факт, че Стево Пендаровски е слуга на чужденците, инсталиран, за да унищожи македонския народ и македонската държава.

"Късмет в бедствието е, че Пендаровски не отразява волята на македонския народ, защото на изборите той бе избран само с 23% от всички записани избиратели, а и голяма част от този малък брой гласове бяха подарък от албанските граждани на Република Македония“.