Министър-председателят Бойко Борисов отгвърли днес критиките на президента Румен Радев за намаляването на субсидиите на политическите партии.

"Аз силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото", каза днес пред журналисти Радев. "Но според мен големият проблем съвсем не е в самото финансиране като размер на субсидията. Големият проблем е да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането. Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии. Те се финансират директно от властта".

"Местният вот е чак октомври. Две години можеше президента Радев да говори срещу Слави Трифонов. Не съм го чул да се обади", отговори Борисов пред репортери в Шабла.

На зенитния полигон там той наблюдава международно военно учение, в което участват и подразделения на въоръжените сили на Сърбия и САЩ.

Искането за субсидия от 1 лев на валиден глас беше част от въпросите в референдума, свикан по инициатива на "Шоуто на Слави". То спечели 2,5 милиона гласа, но избирателната активност не беше достатъчна, за да стане правно задължително.