Уди Алън бе низвергнат в Холивуд, но Европа с нетърпение очаква новите му проекти – следващият филм на режисьора влиза в производство през юли тази година в Испания, съобщава „Дедлайн“. Вече е известна част от актьорския състав - в него влизат двукратният носител на „Оскар“ Кристоф Валц, Джина Гершон, Луи Гарел, Серхи Лопес и Елена Аная.

Филмът е с работно заглавие „Оса 2019“, снимките започват в Испания. Продуценти са „Медиапро“ и Gravier Productions – същите, които застанаха зад „Вики Кристина Барселона“ и „Полунощ в Париж“.

Сюжетът ще се завърти около женена американска двойка, която пътува до Европа за филмовия фестивал в Сан Себастиан. Остават пленени от красотата на испанския град и от фантазията на прожектираните филми. Съпругата започва афера с френски режисьор, докато съпругът се влюбва в красива местна испанка. Филмът е описан като „комедиен романс, който се разрешава по забавен, но романтичен начин“.

„Работим с Уди Алън от 14 години – коментира основателят на „Медиапро“. – Филмите му, както всички проекти, които ние продуцираме, имат уникална идентичност. Този негов филм има всички съставки, за да застане точно до онова, което сме свикнали да виждаме от режисьор с таланта на Уди Алън: интелигентен сценарий и първокачествен актьорски състав. В допълнение за нас е удовлоствие, че ще снимаме в град като Сан Себастиан, който има толкова силни връзки с киното.“

Новината за „Оса 2019“ идва малко след като стана ясно, че „Амазон“ няма да разпространи последния филм на Алън „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ и прекратява договора си с него. От компанията на Джеф Безос задържаха готовия продукт заради подновените обвинения на осиновената дъщеря на Алън Дилън Фароу, която твърди, че режисьорът я е малтретирал сексуално, когато била дете. Историята за тормоза се появи отново през януари 2018 г. и влезе в течението #MeToo.

"Площад Славейков"