Сериалът „Игра на тронове“ може и да е завършил, но един призрак продължава да скита из Вестерос – призракът на комунизма. Незадоволени от съдбата на героите и злодеите в сериали членове на Руската комунистическа партия са написали отворено писмо до HBO и продуцентите на сериала, в което настояват за презаснемане на последния сезон, съобщава руското англоезично издание „The Moscow Times“.

„Тази прекрасна поредица има много искрени почитатели в нашата партия, защото тя показва последиците, които монархическите режими носят на народите”, заяви миналата седмица Сергей Матасов, първи секретар на регионалния комитет на партията в руската република Алтай.

Според членовете на партията, докато са снимали последните шест епизода, продуцентите за забравили да слушат гласовете на почитателите, в резултат на което се получил „зле замислен сюжет“, „слаба актьорска игра“ и „липса на логика“.

Комунистите обвиняват шоуто в обезсърчаването на милиони фенове и вероятна злоупотреба със средствата, отпуснати за сериала, които „идват от данъците на обикновените американски работници и потиснатите чернокожи“.

„Ние… изискваме незабавно извинение от създателите на финала на „Игра на тронове” и задължително преснимане на последния сезон с нови режисьори и сценаристи“, заключават руските комунисти, добавяйки, че техните другари от Комунистическата партия на САЩ също трябва да участват в презаснемането.

Площад Славейков