Спецпрокуратурата повдига обвинение на кмета на Божурище Георги Димов за длъжностни престъпления. Това стана ясно по време на брифинг. Бе съобщено, че Димов е теглил е кредит от 1 млн. лева при годишна заплата от 22 хиляди лева. Разследва се имотното му състояние.

Обвинения ще има за заместника му Габриела Дончева и началника на отдела общински имоти. Те ще бъдат подсъдими за документни престъпления. Спрямо тях ще бъде постановена парична гаранция. Двете са подали информация, че са пуснати обяви, за участие в търга за апетитните имоти. В хода на разследването обаче е установено, че такава информация не е имало. Обявата за продажбата на имотите в село Гормазово не е публикувана.

Предстои Георги Димов да остане още 48 часа в ареста. След което ще бъде поискано постоянното му задържане. Ако бъде признат за виновен го грози затвор над 5 години.

Димов бе задържан вчера, когато бе оповесетно, че 80 декара частна общинска собственост са продадени от община Божурище за общо 150 000-160 000 лв., при реална стойност 8 милиона лева. Продажната цена е 2,16 лв. на кв. м, а реалната - 50 евро на кв. м.