Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас обяви рано в понеделник, че иска предсрочни избори, след като неговата крайнолява партия СИРИЗА загуби от опозиционната дясноцентристка "Нова демокрация" изборите за Европейски парламент.

"Нова демокрация" взе осем мандата в новия Европейски парламент с 34% от гласовете, докато СИРИЗА получи седем места с 27% от гласовете.

Редовните парламентарни избори трябва да бъдат през октомври.

Ципрас съобщи, че ще поиска от президента Прокопис Павлопулос да насрочи предсрочните парламентарни избори възможно най-скоро, т.е. след втория тур на местните избори в Гърция, които се провеждат заедно с европейските. Той трябва да се състои на 2 юни.

Ако Павлопулос се съгласи, най-ранната дата на парламентарните избори може да бъде 30 юни.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.