"Байерн" (Мюнхен) стана шампион на Германия за 29-и път и седми пореден. В последния кръг на Бундеслигата баварците разгромиха "Айнтрахт" (Франкфурт) като домакини - 5:1. Стигаше им и равенство. В същото време преследвачът "Борусия" (Дортмунд) спечели с 2:0 като гост на съименника си от Мьонхенгладбах.

В Мюнхен Кингсли Коман откри резултата в 4-ата минута. В 50-ата Себастиан Алер изравни, но домакините не стигнаха дотам да карат феновете си да се изнервят.

Още в 53-тата Давид Алаба върна аванса на "Байерн". Нататък колосът се забавляваше. Последваха голове на Ренато Санчес (58-ата), Франк Рибери (72-ата) и Ариен Робен (78-ата).

Последните двама изиграха последния си мач на "Алианц арена" с екипа на "Байерн". Не напускат клуба и феновете им благодариха със специален плакат и снимка. След седмица и за последно ще защитават емблемата на тима на финала за Купата на Германия срещу РБ "Лайпциг" на стадиона в Берлин.

Имаше страхотна битка за местата, даващи право на участие в Шампионската лига - втори е "Борусия", трети - "Лайпциг", а четвърти - "Байер" (Леверкузен). Поражението в Мюнхен костваше на "Айнтрахт" място в евротурнирите.

От Бундеслигата изпадат "Нюрнберг" и "Хановер", а "Щутгарт" ще играе бараж.