Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 26 септември в близо 300 европейски градове ще се проведе отново Европейската нощ на учените. В България, организаторите от Британския съвет го определят като "мега събитие". Нощ на учинет ще има в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора. "Независимо дали сте със семейството си, с приятели, в училищна група или пък самостоятелно, ще се потопите в света на науката по невероятно завладяващ начин! Открийте с какво всъщност се занимават изследователите и как това влияе на нашия живот... А дали пък няма да се изненадате като разбере какво още правят учените освен наука?", обещават от Британския съвет.

Обяснение на физиката чрез музиката - от Вивалди до AC/DC. Това ще ви предложи в София Марк Луни, доктор по акустична физика и победител в първия конкурс FameLab във Великобритания. Той разкрива и тайните на Стардивариус и показва как вибрациите на струните могат да дадат отговори на важни въпроси за вселената.

Зоологът Боян Петков, който наскоро покори втория по височина връх в света K2, ще разкаже за своите преживявания. 

Термометър, който мери температурата от далеч и в дълбочина? Такъв уред съществува и може да бъде средство за ранна диагностика на рака на гърдата. Екип от Техническия университет вече го разработва и д-р инж. Христомир Йорданов ще разкрие обещаващи резултати. 

Ако се интерисувате от наука, това е добър начин да разберете нещо ново.

Вижте програмата за Европейската нощ на учените по градове тук.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.