Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Истанбул ще има нови избори за местна власт, след като партията на президента Реджеп Ердоган загуби "на ръба" вота от опозицията. Върховният избирателен съвет в Турция е решил местните избори в най-големия град в Турция да се повторят, съобщи Анадолската агенция. Според информацията в турски медии причина за решението са проблеми с документи от секционни комисии и статутът на част от членовете на въпросните комисии, които не били държавни служители.

През април кандидатът на опозиционната Републиканска народна партия (РНП) Екрем Имамоглу получи кметския пост, след като победи с малко кандидата на властта - бившия премиер Бинали Йълдъръм. Разликата в гласовете бе едва 14 000 бюлетини. 

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) подаде сигнали до комисията заради нередности и поиска вотът да бъде повторен още след обявяването на резултатите. На местния вот на 31 май партията на Ердоган загуби на практика властта в почти всички икономически центрове на Турция.

Очаква се новите избори за местна власт в Истанбул да бъдат на 23 юни.
Реакцията от опозиционната РНП не закъсня. 

"Незаконно е да се побеждава ПСР," написа в социалните мрежи Онурсал Агъдюзел, член на партията, спечелила вота в Истанбул, който нарече решението за нови избори "чиста диктатура".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.