Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посещението на римския папа е политически акт, целта е да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихристът, папата да го посрещне.

Така Пловдивският митрополит Николай коментира визитата на Папа Франциск в България след празничната литургия по случай Гергьовден, цитиран от Радио Пловдив на БНР. Митрополитът обяви посещението за политически акт, който Българската православна църква няма как да подкрепи по религиозна линия.

Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него, заяви още Николай.

И продължи:

Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното. Създадено е, например, т. нар. икуменическо движение, което цели обединение на всички религии. Но нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обединят светлината и тъмнината.

В словото си митрополитът каза още, че най-трудната война е невидимата, най-тежкият меч е духовният, а най-достойните победи са тези, които постигаме вътре в себе си. Той посочи, че тези които злоупотребяват с власт рано или късно губят всичко в този живот. 

Дядо Николай попита: 

Трябва ли да ставаме мъченици? Това ли иска Бог от нас? 
Не! Ако сме достойни изпълнители на волята му и ако сме чисти пред себе си, за да пребъде и чрез нас божественото дело във вярата, надеждата и любовта, не е задължително да ставаме кръгли мъченици. Можем да сме му верни и в скромното подвизаване на нашия личен живот като обикновени човеци и християни и да се стараем да пазим словото му и да го изпълняваме. 

Коментари

 's picture

Kovatz

Не се чудете!

Заради такива се опразниха църквите! И заради подлизурството им към руската църква! Има и още, но този път ще го пропусна.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Опразването на църквите е

Опразването на църквите е естествен обективен процес, а такива като тоя лееекинко го ускоряват. Елементарна липса на обективност и много нахалство: "Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината." Бас хващам, че е толкова пращящ от нахалство, че се слага откъм страната на светлината. А всъщност е тъмен брадатко в тъмни дрехи и няма да свети в тъмна стая, за разлика от една обикновен телефон с дисплей.
 's picture

Rhapsody of fire

Жалък и противен лицемер.

Жалък и противен лицемер.
 's picture

smarf

Сатана

Този е слуга на Сатаната. Изпратен да гони и отвръщава хората от църквата.
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

Гундяев

Този Николайчо е от наш'те служби, за малко да се издаде...
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

т.нар. "митрополит" Николай

Тоя поп много се е нашмъркал на Гергьовден. Той за мен е срамотията на срамния ни Св. синод. Защо за мен е срамен ли? 'Ми много е просто . . . просто пребройте колко агенти на ДС имаме в т.нар. Св. синод и всичко ще е от ясно, по-ясно. Не е ясно само, кое им е "святото" на "светите ни отци"? Свят им е май само залпът на "Аврора" . . . . а и "светите" инструкции от Кирил.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.