Кръг преди края на сезона във Висшата лига "Манчестър Юнайтед" загуби и теоретически шанс за топ 4, а оттам и за участие в Шампионската лига от лятото.

Това стана при унизително равенство 1:1 на терена на отдавна изпадналия "Хъдърсфийлд". Скот Мактомини откри резултата в 8-ата минута, а в 60-ата Мбенза изравни след грешка на гостите.

"Червените дяволи" играха много слабо и по никакъв начин не заслужиха трите точки. Дори натискът в последните минути беше анемичен, макар че Пол Погба удари греда.

Представянето на терена на "Хъдърсфийлд", който има едва 15 т. и голова разлика от минус 54 попадения, е илюстрация за представянето на тима през целия сезон.

В същото време "Челси" спечели важна победа срещу "Уотфорд" - 3:0 с голове след почивката (Лофтъс-Чийк, Дави Луис и Гонсало Игуаин) и зае третото място, измествайки "Тотнъм", който вчера загуби с 0:1 като гост "Борнемут".

А малко по-късно битката за топ 4 напрактика приключи с равенството между "Арсенал" и "Брайтън" (1:1). "Топчиите" взеха само точка и изостават на 3 от "Тотнъм" и осем гола в пасив. Ясно е, че това няма как да се навакса за един двубой след седмица. 

Обамеянг откри от дузпа в 9-ата минута, а Мъри изравни в 61-ата - също от наказателен удар.

Все пак "Арсенал" има шанс за Шампионската лига - през спечелване на Лига Европа. За тази цел обаче първо трябва да се класира на финал и да го спечели. Тимът на Унай Емери записа 3:1 у дома в първия полуфинал срещу "Валенсия".

Така в Шампионската лига ще играят "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Челси" и "Тотнъм" (на 99,9 процента). "Юнайтед" е в Лига Европа, където за момента е и "Арсенал".

Снощи "Ливърпул" спечели много трудно срещу "Нюкасъл" - 3:2. Победният гол вкара резервата Дивок Ориги в 87-ата минута. Така "червените" се върнаха на първото място с две точки повече от "Манчестър Сити", който в понеделник приема "Лестър".

Последният кръг е идната неделя.