Дни след като драматично елиминира ЦСКА-София за Купата на България, "Ботев" (Пловдив) прекърши надеждите на "червените" и за титлата. "Канарчетата" спечелиха мача от 31-ия кръг на Първа лига с 2:0 с голове на Феребори Доре в 83-тата и Тодор Неделев в 90-ата минута.

Така разликата в челото остава пет точки в полза за "Лудогорец". ЦСКА-София не се възползва от поражението на "орлите" срещу "Черно море" преди празниците.

В събота тимът на Любослав Пенев ще гостува във Варна. "Ботев" пък събра 50 точки и се изравни с четвъртия "Берое" - на 9 т. от "Левски".

ЦСКА-София има за какво да съжалява - особено през първото полувреме, когато се бе настанил в половината на домакините на терена в "Коматево". За пореден път пролича слабостта след продажбата на Кирил Десподов - липса на завършващ удар, пък и на последен пас преди гола.

Стойчо Атанасов пробва Кайзер с далечен удар. В 25-ата минута съдията Ивайло Стоянов реши да не надуе свирката при нарушение на Димитър Пиргов срещу Али Соу в пеналта - нападателят на гостите беше избутан.

В края на полувремето Кайзер направи грешка пред рамката си срещу Тиаго и едва не допусна вратарски гол.

Още няколко пъти се стигна до напрежение за "канарчетата". Докато Данте Стипица, предпочетен за титулярен страж на мястото на допусналия грешки в реванша за Купата Витаутас Черниаускас, имаше далеч по-малко работа.

След почивката "Ботев" изнесе играта по-напред. И по-често започна да застрашава Стипица. В 72-ата Стоянов спести втори жълт картон на Кристиян Малинов за игра с ръка.

Али Соу имаше две ситуации за гол, но не реализира. Така дойде голът на Доре - след брилянтен пас на Неделев и индивидуална акция на нападателя. Последва и попадението на халфа - обичайно във вратата на ЦСКА-София напоследък.

Между двата гола Соу изтърва най-чистата възможност, останал на чиста позиция срещу Кайзер. При продължението на ситуацията юношата Мартин Смоленски прати топката над напречната греда.

Така в рамките на броени дни "Ботев" би ЦСКА-София два пъти в Пловдив, а веднъж направи равен с девет души на "Българска армия", което класира тима на финал за Купата.