"Коалицията около България без цензура (ББЦ) стана твърде широка. Присъствието на партия ЛИДЕР в нея смущава хората по структурите". Това каза пред Нова ТВ Калина Крумова, която вчера напусна формацията на Николай Бареков. Тя каза още, че се съмнява, че тази коалиция ще проработи след изборите. Крумова призна, че дори не знае имената и бройката на всички партии, които са се съюзили с ББЦ в последните дни.

Крумова заяви, че е разочарована, че платформата "Евромайки", чийто председател е тя, не е получила избираеми места в листите. Според нея има и други хора в ББЦ, които са разочаровани, че са останали на заден план, въпреки че са изнесли тежки битки при създаването на партията.

Самият Бареков също се включи по телефона. Според него Крумова напуска, защото е прецнеила, че трудно е се справи с водачеството на листата в Ловеч. По въпроса за коалицията Бареков обясни, че не той е взел решението. След което призна, че националният съвет на партията му е дал картбланш да води преговори. Предложението за коалиция, получено от ЛИДЕР, било одобрено от изпълнителния съвет на партията. "ЛИДЕР взеха най-тежките възможни райони - Търговище, Силистра", каза още Бареков. Той заяви, че уважава Крумова, защото е направила крачка назад сега, а не напуска, след като вече е влязла в парламента,.

Крумова отговори, че никога не се е страхувала от избори и е била една от малкото в ББЦ, които са имали опит в предизборни кампании.