Технологията отново се оказа в помощ на "Манчестър Сити" в битката за титлата на английската Висша лига. "Гражданите" спечелиха тежкото гостуване на "Бърнли" с 1:0 с гол на Серхио Агуеро в 63-тата минута.

Защитник на домакините изчисти топката край голлинията, а технологията показа, че кълбото е било отвъд с 29,5 милиметра. Съдията моментално посочи центъра, тъй като часовникът му сигнализира, а малко след това и зрителите по телевизията се убедиха, че има гол.

Така "Сити" си върна първото място два кръга преди края с точка повече от "Ливърпул" - 92 срещу 91. Счита се, че двата тима няма къде да сбъркат повече, но напрежение ще има до последно.

В началото на годината на мача "Манчестър Сити" - "Ливърпул" (2:1) гол на гостите при 1:0 в тяхна полза не беше зачетен, тъй като технологията не отчете такъв при акция на Садио Мане - тогава топката не беше преминала голлинията с 11 милиметра.

В петък "червените" разбиха изпадналия "Хъдърсфийлд" с 5:0, но днес видяха как съперникът им отново не прави грешка, макар и силно затруднен от добре окопалия се в защита тим на "Бърнли".

Близо до развръзка е и битката за четвъртото място. Има изявени аутсайдери - "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед", които явно ще останат пети и шести.

"Артилеристите" паднаха тежко на терена на "Лестър" - 0:3. За поражението помогна това, че гостите от 36-ата минута играха с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Мейтланд-Найлс. Тилеманс откри в глава в 59-ата, а Джейми Варди направи победата на "лисиците" впечатляваща в 86-ата и 90-ата.

"Манчестър Юнайтед" отново не спечели, при това провалът дойде в пряк сблъсък за място в Шампионската лига - 1:1 срещу "Челси" на "Олд Трафорд". И в пореден двубой това тежи на съвестта на вратаря Давид де Хеа.

Хуан Мата даде аванс на "Юнайтед" със завършек на хубава комбинация в 11-ата минута. В 43-тата обаче Де Хеа се намеси лошо при далечен удар от около 30 метра и Маркос Алонсо изравни. След почивката нямаше много ситуцации и пред двете врати - равенството е справедливо. А то е добро за "сините".

"Тотнъм" има 70 точки, "Челси" е с 68, "Арсенал" остана с 66, а "Манчестър Юнайтед" - 65. Всички отбори са с равен брой мачове - по 36.