Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Народните представители на Християндемократичния съюз (ХДС) и на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага призоваха водещия кандидат на първия тур на изборите в Украйна Володимир Зеленски да уточни политическите си позиции и да представи екипа, с който смята да работи, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Зеленски трябва през следващите три седмици до вота да посочи конкретно, какви са вижданията му и какъв екип от политици ще го подкрепя", каза председателят на фракцията на ХДС/ХСС Давид Вадефул. "Украйна не може да си позволи да разчита на неопитно ръководство в конфликта с Русия, имайки предвид нейното тежко икономическо и социално положение", добави той.

Според Вадефул това ще бъде "само от полза за Русия и ще я поощрява да засили дестабилизиращата си политика към Украйна".

"Зеленски трябва да уточни също, как иска да постигне целта си - да лиши от власт олигарсите, предвид факта, че олигархът Игор Коломойски оказа значителна подкрепа на предизборната му кампания", споделя германският политик.

Давид Вадефул отбеляза, че високият процент на гласували за Зеленски показва спад на доверието в политическия елит и разочарование от реформите на президента Петро Порошенко.

"По-голямата част от населението се надява също, че Зеленски ще води решителна борба срещу корупцията и влиянието на олигарсите", допълни той."Новият провал на Юлия Тимошенко свидетелства, че избирателите нямат доверие на неясната ѝ вътрешна и външна политика. Преди всичко тя не успя да убеди гласоподавателите в ползата от скъпите, но едва ли финансово възможни предизборни обещания, които само биха влошили развитието на Украйна", обобщава Вадефул.

Разочарованата бивша премиерка на Украйна заяви, че не подкрепя нито Порошенко, нито Зеленски на предстоящия балотаж.

"Смятам, че нито един от кандидатите, които по решение на Централната избирателна комисия отиват на втори тур, не е способен да се справи с предизвикателствата, които стоят пред страната", заяви Тимошенко. "Те не могат да спрат нито войната, нито нещастието. Затова не мога да поема отговорността", добави тя.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

А воя за намеса на Германия в укроизборите... Що ли го няма?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.