Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Настоящият евродепутат Светослав Малинов се отказва от водаческото място в листата на "Демократична България" за евроизборите на 26 май, научи Клуб Z. Обединението между ДСБ, "Да, България" и "Зелените" даде днес пресконференция, на която потвърди новината. 

Мястото на Малинов в листата се заема от бившия лидер на ДСБ Радан Кънев. Кандидатът от страна на "Да, България" на челните места в листата е дипломатът Стефан Тафров - втори, а трета е Албена Симеонова от "Зелените".

В понеделник стана ясно, че заради недобре избран полет и закъснение на самолета на "Луфтханза" до Франкфурт, откъдето минава един от маршрутите към Страсбург, Малинов не присъства на гласуване по т. нар. "план Макрон". Заради новите правила за превозвачите във въпросния проект българският бранш протестира от месеци.

В понеделник бе гласуването дали планът да е в дневния ред на евродепутатите или не. Заради два гласа темата влезе за обсъждане. За родната публика бе важно, че трима български евродепутати не присъстваха  - по различни причини - Малинов, Неджми Али от ДПС и Николай Бареков. Вторият бе останал в България "по семейни причини", а Бареков се оказа, че подкрепя плана "Макрон" и неучастието му във вота не е проблем за каузата на превозвачите. 

Според източник на Клуб Z решението на Малинов е било взето след дълго заседание на националното ръководство на ДСБ. 

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Е, така и трябваше

Нека и Радан да заглади малко косъм. Евентуално де, ама надали.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

До Уважаемия bubamara

Уважаеми "bubamara", единственото, което ми идва на ум по повод мъдрия Ви коментар е да изпратя Специални Поздрави на Вас лично, на майка Ви, на леля Ви, на стринка Ви и, ако имате сестри, на сестрите Ви. И снимката Ви е подходяща. Много ми хареса.
Vesela Pasheva's picture
Vesela Pasheva
безпартийна

Светослав Малинов

Чест прави на Светослав Малинов, че отчита негатива от отсъствието му по ключово за България гласуване. Но с останалата си дейност като евродепутат заслужава адмирации. В статията обаче пише, че той се оттегля от водачеството в листата, а не въобще от участие в нея. Депутатите върнаха преференциите, с които той спечели и предишното си място в ЕП. Уважавам Радан Кънев, но Малинов още не е загубил.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

Малинов

е умен, подготвен политик, но има едни наприемливи за мен качества. Той е некомуникативен, дистанциран, създава усещане за високомерие. Един политик трябва да умее да се усмихва, да се шегува и да говори с хората непосредствено. Политикът трябва да се харесва не само с позициите си, но и с човешките си качества. Може би в близък план той да е друг, но аз го познавам външно.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

добро

и честно решение.
 's picture

smarf

Успех!

Радан Кънев е най-добрия избор за ЕП. Най-добрия от всички водачи. Добър юрист, добър политически анализатор, с три езика, изключително почтен. Габриел-скучна, изпразнена евродепутатка без достатъчно политическа култура, Йончева- морално нечистоплътна, вреслива селска интригантка, Джамбазки -лъжлив популист. Успех на Радан Кънев!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.