В съобщение на официалния си сайт ЦСКА-София отрече информацията, че един от собствениците - Юлиян Инджов, се оттегля от клуба и прехвърля акциите си на Гриша Ганчев. По-рано днес Sportal.bg цитира строителния предприемач, който заявява пред медията именно това.

Според ЦСКА-София няма сътресения между собствениците, прехвърляне на акции, оттегляне от поети ангажименти и т.н. процеси.

Вижте какво обявиха от стадион "Българска армия":

Армейци,

след поредните "fake" новини в медийното пространство сме длъжни да уведомим всички наши фенове, както и спортната общественост, че в клуба ни няма никакви сътресения в отношенията между собствениците Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков, прехвърляне на акции и дялово участие между тях, оттегляне от поетите ангажименти и партньорство и каквито и да било процеси, които ще попречат на ЦСКА да продължи да върви смело по пътя на възраждането и завръщането си на върха. На дневен ред сега ни предстоят важни спортни битки - за Купата и първенството. Всичко останало върви по план и подобни спекулации няма да ни спрат да постигнем целите си!

Юлиян Инджов от своя страна оповестява следното, цитиран от Sportal.bg:

"Да, смятам да прехвърля акциите си в ЦСКА на Гриша Ганчев. Няма конкретна причина, ще прехвърля акциите си." 

Инджов пое властта в ПФК ЦСКА АД след оттеглянето на Александър Томов и преди фалита на дружеството. След това той помогна за основния ремонт на базата в Панчарево. През миналата година Гриша Ганчев обяви, че с Инджов са отделили по 4 милиона лева за придобиване на активите на ЦСКА в делото по несъстоятелност.

По-рано тази седмица стана ясно, че фирмата "Арена ЦСКА", предмет на дейност на която са строителство, ремонти и инвестиционни проекти, е прехвърлена от Инджов на Искра Григорова, която е приближена на Ганчев. Именно тя придоби фирмата "Ред Енимълс", спечелила търга за активите с 8-те милиона.

Между другото парите още не са разпределени от синдичката Дора Милева на кредиторите, тъй като тече дело за земите край морето, включени в активите. Не е изключено да се стигне до нова процедура за наддаване за активите на ПФК ЦСКА АД, която ще се проточи поне още две години.

Пред медиите Инджов призна и за прехвърлянето на "Арена ЦСКА", която може да се заеме със спряганото от известно време строителство на нов стадион на мястото на "Българска армия". Наскоро спортният министър Красен Кралев намекна, че проектът може да е съвместен между държавата и Гриша Ганчев. А стадионът да е един от четирите, с които страната ни да се включи в съвместната балканска кандидатура за Мондиал 2030 и Евро 2028.

За тази цел капацитетът му трябва да е минимум 40 000 места. Такива са изискванията на ФИФА за приемане на мачове от груповата фаза на Световно. Те са публикувани на сайта на световната футболна централа.