"Байерн" (Мюнхен) официално обяви привличането на една от трансферните си цели от последните месеци - французинът Люка Ернандес. Германският колос ще заплати на "Атлетико" (Мадрид) рекордните в своята история 80 милиона евро, а левият защитник сключи договор за 5 години.

Ернандес стана световен шампион с Франция на Световното в Русия. Той беше сред приятните изненади не само в тима на "петлите", но и на целия Мондиал. Попадна в идеални отбори.

Любопитно е, че и на двата фланга в отбраната на "Байерн" през новия сезон ще играят французи - в началото на годината клубът обяви, че си е осигурил от лятото Бенжамен Павар от "Щутгарт".

Още нещо любопитно - Ернандес е претърпял операция на коляното в сряда. Дотам се е стигнало, тъй като на медицинския преглед в Мюнхен е установено увреждане на връзка.

23-годишният футболист направи изявление, в което заявява, че се гордее да се присъедини към "Байерн" и че това е важна крачка в кариерата му. Приветствие му отправя спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

Люка Ернандес има 67 мача за "Атлетико", с който спечели Лига Европа и Суперкупата на Европа през 2018 г. Той е записал 15 срещи за Франция.

Трансферната сума за Павар е доста по-ниска - 35 милиона евро. Наскоро ръководството на "Байерн" обеща да похарчи доста пари за нова селекция, тъй като сегашният отбор е видимо амортизиран.