Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управляващата коалиция в Алжир призова 82-годишния държавен глава Абделазиз Бутефлика да се оттегли от президентския пост, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Генералният секретар на партията Национален демократичен сбор и бивш премиер Ахмед Уахия заяви днес, че партията му препоръчва на Бутефлика да подаде оставка, за да може да улесни прехода във властта.

Призивът на управляващата коалиция бе отправен ден след като главнокомандващият на алжирската армия заяви, че Бутефлика трябва по конституционен ред да бъде обявен за неспособен да изпълнява задълженията си, което би довело до отстраняването му от президентския пост след 20 години на власт.

Управляващата коалиция в Алжир се състои от партиите Национален демократичен сбор и Фронт за национално освобождение, отбелязва Асошиейтед прес.
Алжирското население в продължение на няколко седмици протестира срещу продължаващото управление на Бутефлика, който през 2013 г. получи удар и който отмени насрочените за следващия месец президентски избори.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.