Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Позицията на България винаги е била ясна. Ние не считаме, че е от интерес на ЕС да прекрати преговорите с Турция.“

Така външната министърка Екатерина Захариева коментира в Брюксел приетата вчера резолюция на Европарламента. Депутатите препоръчаха да бъдат прекратени преговорите за членство с Анкара заради ситуацията с човешките права там.

„Голяма част от турското население е проевропейско. То иска Турция да стане член на ЕС, когато е готова. Разбира се, това е двустранен процес. Т.е. трябва Турция да извършва необходимите реформи и да се стреми към членство“, допълни Захариева.

Тя припомни, че резолюцията на Европейския парламент е пожелателна и не задължава по никакъв начин Съвета на ЕС или Еврокомисията да вземат това решение.

„Но ние считаме, че трябва да направим и да полагаме усилия по-скоро да върнем Турция на пътя на реформите, отколкото да прекратим преговорите.“

Клуб Z изтъкна, че проевропейското според министърката общество в Турция избира с голямо мнозинство президента Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

„Това по-скоро не е въпрос, а констатация. Турският народ избира кой да го управлява“, изтъкна тя.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Не е за прекратяване

Не е истина в какъв побъркан свят живеем. Първосигнална реакция на всичко. Резолюцията НЕ Е ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ (TERMINATION) , а за ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ (SUSPENSION). И разликата е от земята до небето. Така е когато първо се говори, а после се мисли.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.