”Който твърди, че има предварително подготвена листа на ДПС, спекулира или лъже. Т.е. - това е един от интересните видове на фейкове, които вървят в медийното пространство.

Това обаче е фейк с лице - фейк с име. И според мен той издава един дълбок комплекс. Аз предполагам, че колегата е имал желание да се реализира в Движението за права и свободи, защото той има специална фиксация върху ДПС. И не е успял по някаква причина.

И затова предпочита чрез медията си и чрез т. нар. си анализи да прави едни спекулативни внушения за това какво се случва при нас.”

Това мнение на депутата от ДПС Велислава Кръстева в отговор на изказване на Илхан Андай, провокира Андай да поиска право на отговор. Той го изпрати до бТВ и то бе излъчено днес.

Кръстева "скочи", след като Андай - издател на сайта "24 Родопи" и сам сочен за сведущ по въпросите на Сараите, заяви, че не бива да се изненадваме, ако видим Пеевски на второ място в евролистата на движението. Затова миналия уикенд Кръстева го нападна в студиото пред Жени Марчева.

Ето и пълния отговор на Илхан Андай:

"Председателите на Движението за права и свободи се сменят по-често отколкото присъстващите квотно "горе" - било то ромски етнос или друг вид за легитимация. Сбърканата представителност ражда шизофренични политически послания: хем една партия е беда за България, хем да я браним никой да не я свали от васт.

Квотите са във вихъра си само когато трява да се бранят попциите. Уви, никога не съм искал служба или облаги в ДПС - нито при Доган, нито при Местан, нито при Карадайъ. Отказвал съм да бъда заместник-министър и при управлението на партия, която спаси България, защото не приемам това с квотите.

Аз съм само един читав гражданин на България от турски етнос, който си разбира от работата. Не се опитвайте да ме правите на 4 години избирател, в останалото време - тютюнджия или гурбетчия.

Илхан Андай, журналист"