Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатите от ВМРО, за разлика от ГЕРБ и останалите "патриоти" НФСБ и "Атака", ще защитят преференциалното гласуване. Това обявиха от партията на вицепремиера Красимир Каракачанов в специална позиция. 

Ден по-рано ГЕРБ, представители на "патриотите" и "Воля" подкрепиха в правната комисия предложенията на ДПС възможността избирателите да пренареждат листите на всички видове избори практически да се обезсмисли. Как - като се сложат невъзможни прагове за преодоляване, за да се случи разместването. Днес промените в Изборния кодекс се гласуват окончателно в пленарната зала. 

"В политиката трябва да влизат личности, а не послушковци - само така ще вдигнем доверието към институциите", заявяват от ВМРО в позицията си, която противоречи на тази на коалиционните им партньори. 

Според представителите на ВМРО ограничаването на преференциите е отнемане правото на личен избор на хората.

„Със своето решение Комисията по правни въпроси в парламента поставя позиционирането на депутатите, направено от хората с преференциите, практически невъзможно“, пише в декларацията.

"Станахме свидетели на поредното посегателство над правото на хората да избират личности. Почти всички партии се обединиха около това преференциите да отпаднат. Тъжно, но факт! България се връща във времената, даже отпреди зората на демокрацията, когато един човек/листа се избираха с 99.99%“, заявяват още от ВМРО.

От формацията на Каракачанов питат още: "Кой и защо се изплаши от информирания и разумен избор на българите?“

Коментари

Niki

Разбира се, че ВМРО ще подкрепят преференцията, само така ще успеят да спечелят някой глас на следващите избори (по погрешка).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.