"Барселона" и "Реал" (Мадрид) направиха 1:1 в първия полуфинал за Кралската купа на Испания. Предстои реванш на "Сантяго Бернабеу" на 27 февруари.

Лукас Васкес откри технично в 6-ата минута. В 57-ата бразилецът Малком изравни. Контузеният Лео Меси влезе в игра след почивката.

Резултатът е справедлив - беше постигнат в равностоен мач. През есента "белите" загубиха на "Камп Ноу" с 1:5 и това костваше "главата" на треньора Юлен Лопетеги. Неговият наследник Сантяго Солари за първи път излезе срещу каталунците в сегашната си роля и не се представи лошо.

"Реал" напоследък влeзе в ритъм и това пролича в началните минути на каталунска земя. Гостите започнаха по-добре и след брилянтно отиграване на Карим Бензема, Лукас Васкес прониза мрежата.

Нататък контрите на "лос меренгес" носеха опасности, а играта на "Барселона" не вървеше без възстановяващия се от травма и оставен сред резервите Меси. Добър мач направи 18-годишният Винисиус с белия екип.

"Блаугранас" започнаха да се пробуждат в средата на полувремето. Малком изскочи сам срещу Кейлор Навас, но не успя да го преодолее. В 32-ата Иван Ракитич нацели напречната греда с глава. Малко след това Винисиус не успя да подаде на останалия на чиста позиция Бензема.

В 57-ата Навас излезе да пресече откъсналия се Жорди Алба, топката попадна в Луис Суарес, който стреля, а защитник на мадридчани я изчисти на голлинията. Не за дълго - два мига по-късно Малком я прокара във вратата - 1:1.

Малко след това в игра влезе Меси и това даде допълнителен импулс на "Барселона". Домакините обаче изтърваха възможността за бърз обрат, а в края "Реал" изравни везните и на свой ред изтърва втори гол.

Гарет Бейл пропусна пред опразнена врата в ситуация, по-чиста и от тази на Малком. Като цяло обаче двата тима заложиха на сигурността с мисъл повече да не загубят преди второто действие.

Така - 1:1. Спорът се пренася на "Бернабеу", където за броени дни "Барселона" ще гостува два пъти. След реванша за Купата има и сблъсък в Ла Лига в първия уикенд на март.