Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българин, който се занимава с търговия с биткойни, ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Решението е на Софийския апелативен съд. 51-годишният Росен Йосифов, който от 2015 г. управлява у нас фирма за търговия с виртуални валути, е задържан в дома си миналия декември, информира бТВ.

По искане на САЩ Йосифов трябва да бъде екстрадиран и след това съден по обвинения за „конспирация за извършване на рекетиращо престъпление” и „пране на пари”.

„Това, което ние прочетохме по документите, изпратени от САЩ, е, че един от неговите клиенти наистина е участвал в някаква група, занимавала се с измами на територията на САЩ. Баща ми никога не е бил в САЩ, никога не е бил в Румъния.  Когато тези сделки се случват в България, е пълен абсурд някой в Щатите да иска да те съди по тяхното законодателство”, посочва Виктория Йосифова-Кънева, дъщеря на Росен Йосифов.

Пред близките си Йосифов разказал, че не помни румънския клиент, разследван от американските служби.

„Фирмата на баща ми има над 1000 клиенти през последните 4 години и половина. Тя е легална фирма, регистрирана в Търговския регистър”, допълва  Виктория.

Софийският апелативен съд е одобрил окончателно екстрадирането на Йосифов. Кога точно ще се случи - засега не е ясно.

„Оставиха не само него без бъдеще или без бизнес. Те оставиха едно цяло семейство след себе си, което е в разруха”, казва още дъщерята на Росен.

По всяко от обвиненията българинът е заплашен от 20 години затвор. бТВ се свърза с прокуратурата, но оттам все още няма коментар по казуса.

Коментари

 's picture

Pen40

Съд

Нали го пращат на съд, а не на разстрел. Щом не е извършил престъпление, значи няма от какво да се притеснява. Тъкмо ще посети САЩ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.