Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ангела Меркел и Емануел Макрон във вторник подписват нов двустранен договор за укрепване на френско-германските отношения. Така те изпращат послание как да се развива Европейския съюз в момент, когато национализмът е във възход, предава AFP. Срещата е в Аахен в Германия четири месеца преди изборите за Европейски парламент.

Самият текст предизвика полемика във Франция. И от дясно, и от ляво той бе оценен като загуба на национален суверенитет и съобразяване на страната им с правилата, налагани от Берлин. Този Договор за "сътрудничество и френско-германска интеграция" трябва да е "добавка" към документа, подписан в Елисейския дворец през 1963 г. от генерал Дьо Гол и Конрад Аденауер, с който на практика Франция и Германия постигнаха помирение след войната. Сегашното споразумение предвижда сближаване на икономическата, външната и отбранителната политика на двете страни, сътрудничество в областта на граничните въпроси и създаване на „обща парламентарна асамблея". В нея ще влизат 100 френски и немски евродепутати. Този момент показва, че „Франция и Германия може да се обединят и да послужат като основа за укрепване на Европейския проект“, се казва в текста на документа, цитиран от "Фокус".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.