Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В България картини се крадат за определени хора, които ги поръчват - това обяви колекционерът Игор Марковски. Според него явно има някой, който поръчва крадени картини, защото са му евтини. 

„ Има хора, които си купуват такива картини, само за да си ги гледат”, каза Марковски пред бТВ.

Той прогнозира, че до броени дни откраднатите картини на Владимир Димитров – Майстора, Димитър Киров и други големи български художници ще бъдат върнати. Те бяха откраднати от къща на един от наследниците на Майстора. Разследващите откриха картините, арестувани са двама антикварни търговци, а крадците все още се издирват.

По думите на Игор Марковски кражбата е „кокошкарска” история.

„Те не са влезли да крадат картини на Майстора, просто виждат пусто място, вероятно са го наблюдавали. Акцията на МВР по случая е брилянтна, защото се обърнаха към медиите, но трябваше да покажат и картините. Свършиха си работата и естествено картините са появиха в малки магазинчета”, посочи още Игор Марковски.

За картините от трезора на КТБ, които са иззети и дадени на Националния исторически музей, Марковски съобщи, че има решение на съда да му бъдат върнати. Той припомни, че 275 негови картини са били на съхранение в трезор на банката, но са взети като веществено доказателство по делото за КТБ. Той отбеляза още, че картините са вече с 39 по-малко. „Това е лична колекция, наследство от дядо ми”, добави Марковски.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.