Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

"Трудно ни е да вярваме, че това е краят!", написаха неговите колеги от Съюза на артистите в България. 

 

 

Илия Лингорски, който изигра ролята на Женя - най-добрия приятел на Васко (Иван Ласкин) от едноименния филм, написа: "Сбогом, Ваньо. Ще ми липсваш..."
 

 


 

 

„Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност”, описа себе си Иван Ласкин, който беше известен с острия си език.

Няколко години по-рано той призна в телевизионно интервю, че има проблеми с алкохола. „Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели”, отговаряше иронично Ласкин. 

През последните години актьорът разказваше, че пише поеми и есета.

Поклонението ще бъде във вторник (8.01) от 12.30 в храма "Свети Седмочисленици". Малко по-късно погребението ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Ключови думи

Коментари

 's picture

смехурко

Почивай в мир!

Почивай в мир! Светла му памет на човека Иван Ласкин!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.