Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"И ето, отвориха Му се небесата, и видя Духа Божий да слиза като гълъб и да се спуща върху Него. И ето, глас от небесата, който казваше: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение". (Мат. 3:16-17)

На 6 януари Православната църква отбелязва Светото Богоявление, денят на Кръщението Господне от Св. Йоан Кръстител – Йордановден. Ще бъдат отслужени литургии с водосвет православните храмове.

Имен ден празнуват Банчо, Бистра, Богдан, Богдана, Богoлюб, Богoлюбa, Богомил, Божан, Божана, Божидар, Божидара, Божил, Бончо, Борислав, Борислава, Боян, Бояна, Данка, Данко, Данчо, Йордан, Йордана, Йорданкa, Найден, Теодосий.

На този ден Йоан Кръстител покръства Исус Христос във водите на река Йордан. В различни региони на България празникът има различни имена, нарича се Кръстовден, Водици или Водокръщи. С празника се слага край на така наречените „мръсни дни”.

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия ще бъде отслужен от 11 часа в София, където президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще приеме на площад "Свети Александър Невски" почетния строй на представителните части на Българската армия. Богоявленски водосвет ще бъде отслужен и във всички гарнизони на Българската армия.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.