Дълго време се считаше, че левият електорат е абонамент на БСП. Абонаментът приключи и ще има възможност хората да избират. Освен това ние претендираме, че можем да получим доверие от много други хора, които искат политиката в България да прилича на политиката в останалия свят - да се занимава с практически проблеми, да им дава решения, да организира стигането до край на тези решения, а не просто да продава опорни точки.
 

Това каза пред Нова ТВ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя заяви, че каузата на нейната формация е промяна на олигархичния модел на българската политика „с нови хора, но не с детска градина, а сериозни хора". Движение 21 нямало да работи единствено с ДПС.

„Обръчите на Доган удушиха българския политически и икономически живот. Зад всички икономически проблеми стоят някакви олигархични обвързаности на ДПС. Зад проблемите на съдебната система стои същото, зад държавната администрация и назначаването на ключови министри, висши администратори, политически кабинети преди една година стоят ДПС", обясни Дончева. „Бихме работили и с ГЕРБ, и с Реформаторския блок, и с АБВ, и с БСП по различни неща", допълни тя.

Ние ще имаме две изисквания към ГЕРБ. Цветановщината, рекета върху бизнеса със силови структури, данъчни служители и т.н., второ - никакви котараци и кръгове с котараци, прибиране, парцелиране. И трето - назначенията в правителството и върха на администрацията трябва да бъдат на прилични хора с експертен потенциал. Не на неграмотни хора, които да стават началници и да не знаят какво да правят. Смятам, че ГЕРБ нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил,

категорична бе Дончева.