Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Швейцария обяви, че полицията й ще използва електромобилите "Тесла" (Tesla) като патрулни коли от догодина, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицията представи новите бяло-синьо-жълти автомобили "Тесла Екс 100 Ди" (Tesla X 100D), които ще използва от пролетта. Стандартният модел ще бъде оборудван с радио и сини светлини. 

Автомобилите струват по 140 000 швейцарски франка (124 000 евро) всеки, което е с 50 000 франка повече спрямо подобни дизелови автомобили, но намалените разходи за поддръжка и ползване означават, че като цяло са по-евтини, посочи полицейският началник Мартин Рот.

"Тесла" може да измине разстояние от около 85 километра след едночасово зареждане с ток. Колите ще бъдат използвани за патрулиране и преследвания.
Полицията в Базел ще разполага със 190 автомобила "Тесла".

Полицейските сили на няколко страни вече използват електромобилите, включително в американските градове Денвър и Лос Анджелис, Онтарио в Канада, и Люксембург.

Коментари

Браво на швейцарците!

Браво на швейцарците!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.