Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълнителният комитет на УЕФА одобри въвеждането на трети европейски клубен турнир от сезон 2021-2022 г. Надпреварата ще се провежда три години, след което ще бъде обсъдено как да продължи - дали в одобрения формат, или в променен.

Решението е взето на заседание в Дъблин, където бе теглен жребият за квалификациите за Евро 2020, съвместно с Европейската клубна асоциация, начело на която е президентът на "Ювентус" Андреа Аниели.

Засега турнирът се нарича "работно" Лига Европа 2. През лятото на 2021 г. в него ще стартират 32 отбора. Форматът копира груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа. Ще има осем групи с по четири тима. Първите два отбора в тях ще играят елиминации - от осминафинали до финал.

Преди 1/8-финалите обаче заелите вторите места в квартетите ще играят срещу третите в групите на Лига Европа. Така ще бъдат определени 16-те състава за плейофната фаза.

Новият турнир ще включва 141 мача за 15 седмици - точно колкото предлага Лига Европа. Победителят печели правото на участие в ЛЕ от следващия сезон.

Двубоите от ЛЕ2 ще се играят в четвъртък, когато са и от ЛЕ, но някои от новото състезание ще започват по-рано. Шампионската лига си запазва вторник и сряда. В третия турнир ще участват отбори от повече страни - от минимум 34.

Надпреварата основно ще привлича тимове от по-непретенциозни шампионати или класирани по-ниско във водещите, което е основното му предназначение. Това означава, че турнирът ще е по-постижим и за българските отбори.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.