Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Близо 210 000 домакинства в България, които получават енергийни помощи, ще получат още по 100 лева допълнително за сезон 2018-2019 г. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, като се позова на днешно решение на правителството.

"Целта на това решение е да бъдат допълнително защитени най-уязвимите групи от населението срещу поскъпването на цените на някои от енергоизточниците. Това е най-всеобхватната група от населението, която включва 17 целеви групи – възрастни хора, самотно живеещи хора, хора с увреждания и др.", съобщи Петков.

По данни на Агенцията за социално подпомагане близо 210 000 лица и семейства са одобрени за тази помощ, която тази година - за петте месеца на отоплителния сезон, възлиза на 374,15 лева.

Допълнителните средства, които ще бъдат изплатени, възлизат на общо 21 млн. лева и са осигурени по бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

С решението си от днес правителството реагира на поскъпването на някои от енергоизточниците и осигурява средства за компенсирането му. Сумите започват да се изплащат от 12 декември т.г. - по банковите сметки или по касов път, в зависимост от избора на хората.

По думите на Петков помощ ще получат всички, които са одобрени за получаване на целева помощ за отопление, независимо от енергоизточника, който ползват.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.