Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неправителствената организация "Приятели на железопътния транспорт" е изпратила писмо до служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, в което настоява за независимо разследване на жп катастрофата на гара Калояновец на 12 юли т. г. Това обяви председателят на асоциацията инж. Варужан Апелян пред Клуб Z.

В писмото се казва:

Бих желал да поставя и въпроса за безопасността в железопътния транспорт. Настояваме фактите, изнесени в публикацията на Клуб Z "Трагедията в Калояновец е заради неработеща система за сигурност", да се проверят от независими експерти и граждански наблюдатели. Нека истината за трагедията да не се прикрива и да узнаем кой е виновен, че  локомотивите, излизащи от депо са  без действаща бордова система (АЛС), а машинистите не са обучени за работа с нея.

Броени часове след инцидента на гара Калояновец нашата асоциация публично настоя за пълна прозрачност, участие на граждански наблюдатели със специализирани познания в техническото разследване, както и за публикуване на всички документи и протоколи от техническото разследване на Специализираното звено за разследване на тежки произшествия в транспорта.  Резултатът от тази непрозрачност е видим за всички – недоверие и съмнения, пише в писмото на асоциация "Приятели на железопътния транспорт".

Апелян е поредният железопътен специалист, който твърди, че истинските причини за трагедията, при която загина машинистът Венко Тодоров се прикриват. В серия публикации Клуб Z публикува мнения на експерти в транспортния сектор, както и доказателства (видеа и документи) показващи, че системата за сигурност на влаковете не е работела по време на катастрофата.

Официален доклад от Звеното за разследване на транспортни инциденти за случилото се на гара Калояновец все още няма, въпреки че от катастрофата вече минаха 50 дни.

Ключови думи

Коментари

Апелян е ТУМОР,който трябва да се отстрани!!!

отец Сисой

Боже, прости Му, Боже! Той не знае, какво говори. Сега пък, в Апелян бил проблема! Истината, истината търсете! Каквото и колкото й да Ви струва. Всичко заченато, родено в лъжа - умира безславно и в агония.

Запознат

Боже, боже! Жанчо Ментето бил "експерт"??? Хаааааа ха...ха...!? До тук бях с четенето на тази медия. Сбогом непрофесионалисти, и вие минахте в сектора "ЖЪЛТО".

Аз съм запознат

Случайност ли е, че цитираните Димитър Зоев и Апелянски са били колеги в национална транспортна политика?

Човек на Апелян

Председателят отново има ясна позиция, за разлика от анонимните хейтъри, които не могат да стъпят и на малкия му пръст.

Брюксел

Апелян е поредният железопътен специалист,гората железница,и тоя щом стана специалист

Washington

Не ви е удобен Апелян че рови и затова го плюете.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.