"Осъдих пеевските медии за клевети, откровени лъжи и поръчкови материали, които съпътстваха целия ми мандат като министър на отбраната!"

Това съобщи във фейсбук бившият военен министър Николай Ненчев.

Присъдата, издадена от Софийски градски съд, е за обезщетение от 10 хил. лв. за "претърпени имуществени вреди" от публикации във в. "Всеки ден" и в. "Уикенд" "ведно със законна лихва". Издателят на двете медии "Ню Медия Груп" АД трябва да заплати освен тези 10 хил. лв. и разноските по делото в размер на 900 лв.

По принцип двете издания не са сред официално "признаваните" от депутата и издател като част от неговия медиен "портфейл", който включва "Телеграф" "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и "Борба". Политиката им обаче на окаляне и съответно - безкрайни хвалебствия, плътно следва тези на медийната група на депутата от ДПС.

"Не искам тези пари за себе си, нито за семеството си! Това са крадени пари от българските граждани. От страдащите, от пенсионерите, от хората в неравностойно положение, от здравеопазването, от нас - българските данъкоплатци.

Волята ми е тези пари, макар и малко, да се върнат там, откъдето са откраднати", коментира Ненчев в профила си във фейсбук.

И добавя, че "нито едно решение на съда, макар и справедливо, не може да отмие такава помия".

Ето и още от коментара на бившия министър от втория кабинет "Борисов":

"Вярвам, че ще мога да зарадвам и облекча частично страданието поне на един или двама, които имат нужда.

Болката и страданието, което причиниха на семейството ми и най-вече на децата ми, ще останат. Нито едно решение на съда, макар и справедливо, не може да отмие такава помия. И мръсниците като Пеевски знаят това и се възползват. Подиграват ни се. Дори не изпратиха техен защитник на втора съдебна инстания, вероятно за да демонстрират още по-силно арогантността и недостижимостта си. И на този престъпник – Пеевски днес, пак с нашите пари, плащаме и заплата и охрана!

Яд ме е и не мога да се примиря, че се научихме да търпим и мълчим, вероятно мислейки, че по този начин протестираме срещу системата и срещу всичко и всички.

Не, не съм удовлетворен, нито спокоен. Удовлетворен мога да бъда само когато цялата тази престъпна система бъде разплетена окончателно и стане достояние на всички. Когато Пеевски и цялата му престъпна групировка отидат задълго в затвора. Когато видя България свободна от мафията! Това зависи от всички нас и вярвам, че ще успеем!"