"Реал" (Мадрид) ще уволни по-късно днес Юлен Лопетеги, пише вестник "Марка". Вчера еврошампионът загуби тежко от "Барселона" - 1:5 на "Камп Ноу", което окончателно е накарало клубния бос Флорентино Перес да освободи треньора.

"Реал" е девети в Примера, на 7 точки от лидера Барса, а вече в пет поредни двубоя е без победа. 

За най-вероятен заместник на Лопетеги се смяташе Антонио Конте, нещо, за което италианският в. "Кориере дело спорт" писа още миналата седмица. Снощи в. "Марка" съобщи, че бившият наставник на "Челси" вече е казал "да" на Перес по телефона и пътува за Мадрид. В последните часове обаче ситуацията се е променила. Конте си е в Италия, а преговорите с него са се усложнили.

Той самият смятал, че няма да получи достатъчна подкрепа в Мадрид. Вестник "Марка" вече намери кусур на Конте, който вероятно се опира на информация от "Бернабеу", като се имат предвид връзките на изданието с най-успешния клуб в света.

С избора му Перес обричал надеждите на "Реал" да привлече Еден Азар. През миналия сезон белгиецът бе в конфликт с треньора. Мадридчани искаха да вземат звездата през лятото - заедно с Тибо Куртоа, но "Челси" постави много висока трансферна цена. Въпреки това "Реал" не се е отказал и продължава да свързва Азар с възраждане на "лос меренгес".

Така Перес се е спрял на бившият футболист Сантяго Солари, който тренира Б отбора на "кралете". Търси се ефект "Зидан" - французинът заемаше същата позиция, когато пое гранда. От друга страна босът искал да спечели време, в което да избере най-подходящия специалист за поста. Преди Лопетеги "Реал" опита да привлече Юрген Клоп и Маурисио Почетино, но и двамата отказаха.

Лопетеги имаше три мача, в които да убеди шефа си, че може да остане. Той обаче загуби два от тях - от "Леванте" и "Барселона", а срещата с "Виктория" (Пилзен) в Шампионската лига бе спечелена трудно на "Сантяго Бернабеу".

Бившият вратар ще иска да забрави 2018-а, но това едва ли ще стане лесно. Лопетеги бе уволнен от селекционерския пост на Испания два дни преди началото на Световното заради това, че "Реал" обяви назначението му. Не мина много преди да му бъде посочена вратата и на "Бернабеу".

В треньорската си кариера Антонио Конте е бил начело на "Арецо", "Бари", "Аталанта", "Сиена", "Ювентус", Италия и "Челси". Той постигна успехи в Юве и в "Челси", като спечели първенствата на Италия и Англия.