Лидерът на "Движение" 21 Татяна Дончева описа лаконично и цветисто политическата сцена преди изборите.

Пред избори сме и започват да се играят едни драматични роли в стил "Кръстьо Сарафов". Ако сте забелязали, различните театрални школи имат различен стил, каза тя пред Би Ти Ви.

Някои латиноамерикански са с много драматизъм. И Бойко Борисов е от тези много драматични герои, които почват сега да си късат ризата, защото трябва да се внуши, че ако не е той да спаси положението, няма кой да го спаси. И всичко това се прави прекалено сърцераздирателно.

Не пропусна и "Патриотичния фронт":

Фронтовете бяха извадили 30 мъже и обясняват как правят правителство на националното спасение. И те си живеят в някакъв сериал, революционен. Не знам за Априлското въстание ли става, за Девети септември ли?

Според Дончева "има някаква истерия във въздуха. Голям драматизъм цари. Ситуацията е нерозова, но тя е обичайна."

"Айде стига с тоя драматизъм, стига с тия оперети, стига с тия латино сериали. Държавата е в бъркотия, но тя не е в бъркотия от сега. Тя е в бъркотия от доста време, която става по-голяма сега. Айде да сложим някакъв ред в бъркотията. Това няма да стане, като аз казвам: Или ме избирате за Мис България, или тука аз няма да играя в тая игра. Или ми давате 121 гласа, или няма да играя", заяви Дончева.

Тя коментира и призивите на Бойко Борисов за спешно емитиране на нови дългове до 6 млрд. лева така:

Дали са ни необходими 6 млрд. лв., зависи от хазната. Ситуацията при Петър Чобанов е била доста мъглява, първо, защото той беше доста измислен министър на финансите. Едно момче отличник, което така и не се разбра влезе ли в час с държавните финанси или трябваше Пламен Орешарски да му държи ръката както до тогава.

Лоша, добра, ситуацията е такава, каквато е. Да се съсредоточим върху проблемите и да не говорим с опорни точки. Бойко ще си къса ризата драматично, войводите ще правят правителство на националното спасение, Бареков ще обещава 1 млн. нови работни места, трябва да обещае и деца, обаче защото сме също като в оня виц, дето казал "Искате ли мост? Нямаме река. Ще ви пусна. Искате ли родилен дом? Нямаме деца. И деца ще ви дам." Не може човек така да се взема на сериозно, обобщи Дончева.

Според нея идеята на ГЕРБ за бъдещо обединение на НАП и митниците не е правилна:

Нито е належаща задача, нито във времето е било полезно да се направи. Да решим проблема с контрабандата. Той е свързан с много голям проблем като вътрешнообщностните доставки в ЕС - дъмпингов внос на стоки, който подбива българското производство.

Назначението на Ваньо Танов демонстрира влиянието на ГЕРБ върху служебния парламент, смята Дончева.

Тя обясни, че ръководената от нея партия може да е партньор на всеки, с изключение на ДПС.

Движението за права и свободи е една формално турска етническа партия, обслужвана от българи-еничари и трябва да бъде извадена от властта. ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна в целия политически, обществен и икономически живот тези обръчи, хвърли тежки думи Дончева.