Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова страната към единство след серията пратки с взривни устройства до Си Ен Ен и видни представители на Демократическата партия, но също така посочи с пръст медиите, предаде Асошиейтед прес.
На митинг в Уисконсин Тръмп заяви, че иска всички слоеве на обществото да се сплотят "в мир и хармония", но добави, че медиите "имат отговорност да зададат учтив тон и да прекратят безкрайната враждебност и постоянните негативни и често пъти фалшиви нападки и истории".

"Те трябва да спрат. След 13 дни предстоят много, много важни избори", напомни президентът. 

Тръмп, който е в Уисконсин, за да подкрепи републиканските кандидати за междинните избори на 6 ноември, заяви, че след случая с пратките се въздържа от най-острата си и реторика, защото се старае "да бъде мил".

След като откри митинга с призив за нова ера на добър тон и заяви, че всички, които са ангажирани на политическата арена, трябва "да спрат да третират политическите опоненти като морално дефектни", президентът заяви, че се опитва да бъде мил, докато критикува сенатор Тами Болдуин.
Представителката на Демократическата партия се бори за преизбиране, а нейна съперничка за поста е републиканката Лия Вукмир. 
В речта си Тръмп нарече Болдуин "радикален крайноляв опонент", който желае "социалистически преврат в здравеопазването".

Преди това през деня президентът на телевизионната компания Си Ен Ен (CNN Worldwide) Джеф Зукър заяви, че в Белия дом не разбират колко сериозни са техните атаки срещу медиите и не осъзнават докъде може да доведат, след като подозрителни пакети с предполагаеми бомби бяха изпратени до Си Ен Ен и няколко демократи, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"В Белия дом има тотално пълно неразбиране за сериозността на продължаващите им атаки срещу медиите. Президентът, и особено прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс трябва да осъзнаят, че думите им имат значение. Засега те не показват разбиране за това", каза Зукър, цитиран от Ройтерс. 

Тръмп многократно е отправял нападки срещу Си Ен Ен и други медии, припомня БТА.